Friday, October 18, 2013

Comoara Misterioasă de pe Insula Oak

Persoanele dinafara Canadei o provesc drept o țară plină de resurse naturale, civilizată și foarte friguroasă. Foarte puțini știu despre povestea insulei Oak unde se crede a exista o comoară ascunsă.

Mitul a fost adus la lumină într-un mod cel puțin neobișnuit și datorită misterului ce îl ascunde, aceasta a rămas în mintea rezidenților și tuturor celor pasionați de comori ascunse până în ziua de azi.

Și de ce n-ar rămâne?

Cine nu este curios în a auzi o poveste ce conține misterul unei comori ascunse...?

Povestea comorii Insulei Oak a început în anul 1795, atunci Daniel Mcginnis, având 16 ani la vremea respectivă, s-a dus împreună cu 2 prieteni la o partidă de pescuit. În urma unor întâmplări petrecute acolo, cei trei prieteni au tras concluzia că o Comoară este îngropată pe Insulă de către Pirați.

Împreună cu cei doi prieteni Anthony Vaughan și John Smith au început să sape în locul în care erau siguri că s-ar ascunde comoara. Neavând ustensilele necesare, ei au amânat excavarea timp de 9 ani pentru a-și face rost de ustensilele necesare.

După ce aceștia au săpat o distanță considerabilă, și-au dat seama că au o mare problemă, fiind săpat pe o insulă, groapa începuse să se inunde.

Siguri pe ei că în acel loc există o comoară, s-au resemnat cu gândul că nu o vor putea aduce la suprafață deoarece nu dispuneau de ustensilele necesare.

Între timp săpături s-au mai făcut, însă nimeni nu a descoperit Comoara Misterioasă, cel mai probabil Daniel McGinnis și ai săi prieteni au fost cel mai aproape în a o descoperi, asta în cazul în care aceasta ar exista.

Se pare totuși că presupunerile celor 3 nu au fost în van, mai jos avem replica exactă a pietrei găsite la adâncimea de 27.4 metri, care nu aparține de Insul Oak, fiind din alt minereu, ce ulterior a fost tradusă și pe care scria: ”12 metri mai jos sunt îngropate 2 Milioane de Lire Sterline”.

În timp ce unele persoane sunt de părere că povestea Misterioasei Comori este o invenție a imaginației unui copil de 16 ani, nimeni nu poate ignora dovada ce a fost descoperită la adâncimea de 30m de cei trei.

Locuitorii zonei sunt conștienți de inconsistențele poveștii însă unele persoane chiar cred că acolo se află ascunsă o comoară ce abia așteaptă să iasă la lumină. Tocmai de aceea și mitul a supraviețuit până în zilele noastre.

Voi ce părere aveți, există sau nu ascunsă o Comoară Misterioasă pe Insula Oak ?

No comments:

Post a Comment